Metode de protectie a pielii in perioada rece

METODE DE PROTECTIE A PIELII IN PERIOADA RECE

  • Afectiuni de sezon

Vremea rece este dură pentru piele. Temperaturile scăzute și nivelurile scăzute de umiditate au ca rezultat un aer uscat care îndepărtează umiditatea de piele. Vânturile aspre din timpul iernii și căldura uscată din interior pot agrava problema și pot duce la crăpături și chiar la sângerări ale pielii. Afecțiunile pielii, cum ar fi eczema sau psoriazisul, pot, de asemenea, să se acutizeze în timpul acestor luni reci și uscate.

 

În timp ce hidratarea suplimentară ajută, puteți face mai mult pentru a vă trata pielea. Iată câteva sfaturi pentru a reduce crăpăturile și roșeața și pentru a vă menține pielea sănătoasă și confortabilă până la sosirea primăverii:

 

  1. Evitați dușurile lungi și fierbinți. În timp ce o baie sau un duș fierbinte se poate simți minunat în timpul iernii, vă poate dezbrăca pielea de uleiuri importante. Atunci când este posibil, folosiți în schimb apă caldă sau călduță, inclusiv atunci când vă spălați pe față sau pe mâini.
  2. Alegeți cea mai bună cremă hidratantă de iarnă pentru pielea dumneavoastră. Aceeași veche cremă hidratantă pe care o folosiți în restul anului s-ar putea să nu fie suficientă în timpul lunilor reci și uscate. Acestea fiind spuse, mai gros nu înseamnă mai bun când vine vorba de creme hidratante. Dacă sunteți predispus la erupții, doriți să stați departe de formulele pe bază de petrol sau de ulei. Căutați una care să conțină în schimb lipide. Alternativ, dacă pielea ta este foarte uscată, ai putea încerca să adaugi o cremă hidratantă emolientă care să rețină hidratarea, urmată de o altă cremă hidratantă deasupra.
  3. Nu uitați de crema de protecție solară. Protecția solară nu este doar pentru lunile fierbinți de vară. Soarele de iarnă, combinat cu strălucirea din zăpadă, îți poate afecta serios pielea. Aplicați crema de protecție solară pe față și pe mâini (dacă sunt expuse) cu aproximativ 30 de minute înainte de a ieși afară. Reaplicați frecvent dacă stați afară mult timp.
  4. Știți când să apelați la un expert. Consultarea unui dermatolog, chiar și o singură dată, este o investiție bună. Aceștia vă pot analiza tipul de piele, vă pot rezolva problemele legate de regimul actual de îngrijire a pielii și vă pot da sfaturi cu privire la produsele de îngrijire a pielii pe care ar trebui să le folosiți. De asemenea, vă pot oferi medicamente pentru a aborda probleme specifice ale pielii atunci când produsele fără prescripție medicală nu funcționează. Iar dacă observați o schimbare îngrijorătoare la nivelul pielii dumneavoastră, este foarte important să consultați imediat un dermatolog.

De asemenea, puteti obtine detalii despre produse de ingrijire a pielii si de la specialistii din farmaciile Help Net, care sunt mereu alaturi de dumneavoastra pentru a va ajuta sa fiti bine.

 

Dr. Cozma Petronela


Pareri

Pareri

Fii primul care posteaza un review pentru acest articol.

Adauga o parere

Co si o tomto článku myslíte vy?

1-5

1 2 3 4 5




Ne rezervam dreptul de a sterge comentariile nepotrivite!