Mit si Adevar despre epilare

MIT SI ADEVAR DESPRE EPILARE

In fiecare vara, femeile sunt in cautarea solutiei ideale pentru obtinerea unei epilari perfecte si durabile. Iata cateva sfaturi pentru a avea o piele ca de matase pe tot parcursul verii.  

  • Ingrijirea corpului

Principii de baza - ce trebuie sa faci:
• In zona inghinala si in zona axilei este recomandat sa dai cu talc pentru a inlatura transpiratia.  
• Epilarea pe pielea uscata este mai dureroasa, deoarece porii sunt inchisi, iar smulgerea parului e mai dificila.
La baie, apa calduta deschide porii, ceea ce permite indepartarea parului nedorit mult mai usor, mai ales daca te faci cu aparatul de epilat sau cu ceara. Dar, atentie, apa nu trebuie sa fie fierbinte, fiindca deshidrateaza pielea;  
• Gomajul este indispensabil, el permite inlaturarea celulelor moarte si evitarea cresterii firelor de par sub piele; gomajul se face o data sau de doua ori pe saptamana prin miscari circulare, fie cu ajutorul unei manusi de gomaj, fie cu un produs cosmetic specific;  
• Este strict interzisa epilarea inaintea expunerii la soare, de asemenea, sarea din apa de mare si clorul din apa de piscina irita pielea si favorizeaza aparitia petelor rosii.  

Iata insa si ce nu trebuie sa faci, mai ales daca suferi de fragilitate capilara sau daca esti insarcinata:  

Lama de ras

Daca esti adepta epilarii cu lama, evita sa exerciti o presiune prea mare atunci cand o folosesti, deoarece acest lucru poate cauza fisuri microscopice, prin urmare iritatii. De asemenea, trebuie sa folosesti lama doar in directia cresterii firelor de par, asa eviti inrosirea pielii, iritatiile si cresterea firelor sub piele. Lama nu este recomandata in zonele sensibile, cum ar fi zona inghinala. In aceste zone, pentru a evita formarea firelor incarnate este recomandata utilizarea unei metode complementare.

Crema depilatoare

Toate prospectele produselor depilatoare mentioneaza acest lucru. Cu toate acestea, multe utilizatoare sar aceasta etapa. In acest fel, se expun reactiilor alergice, extrem de periculoase in cazul unei sarcini, de exemplu.

Atentie la temperatura!  

Cele care obisnuiesc sa incalzeasca ceara pe aragaz sau in cuptorul cu microunde si sa o foloseasca imediat se expun riscurilor arsurilor. Temperatura produsului epilator trebuie verificata pe o portiune restransa de pe picior, mai ales daca suferi de fragilitate capilara. In aceste cazuri, este recomandat sa folosesti benzi cu ceara rece.

Hidratarea

Pentru ca ceara sau crema depilatoare sa adere pe suprafata pielii, pielea trebuie sa fie curata inainte de epilare, fara creme onctuoase, care patrund greu in piele. Insa, trebuie sa fie hidratata. O piele deshidratata este predispusa la iritatii. Asadar, pulverizeaza dupa dus apa termala si las-o sa intre in piele. Dupa epilare, dezinfecteaza si calmeaza pielea agresata cu o lotiune dupa epilat, care are si ingrediente antiseptice. 

Atentie: folosirea gomajelor sau a parfumurilor este interzisa, la fel si a produselor care contin alcool - acestea deshidrateaza si favorizeaza aparitia alergiilor. 

Epilarea si sarcina

Nici o metoda de epilare nu este interzisa in timpul sarcinii. Mitul conform caruia ceara, fie ea rece sau calda, nu este recomandata este contrazis de specialisti. In sprijinul acestei afirmatii, specialistii dau urmatoarea explicatie: niciun produs destinat epilarii nu trece bariera cutanata. Ceara calda trebuie evitata doar in cazul in care ai varice pe picioare sau probleme de circulatie.  

Daca ai pielea sensibila, fire de par incarnate, iritatie si cosuri, afla ca principalul vinovat este keratina in exces. Nici ceara, nici epilatorul electric nu sunt o solutie in acest caz. In aceste situatii, recomandat este laserul. Parul nu dispare in totalitate de la prima sedinta, dar calitatea pielii se imbunatateste vizibil: dispar cosurile, petele, cicatricele.


Pareri

Pareri

Fii primul care posteaza un review pentru acest articol.

Adauga o parere

Co si o tomto článku myslíte vy?

1-5

1 2 3 4 5




Ne rezervam dreptul de a sterge comentariile nepotrivite!